Vés al contingut

El Bàsquet al Barranquet

by a 15 Desembre 2008

Ja fa molts anys (almenys 9) que va començar a practicar-se el bàsquet com a activitat extraescolar al Barranquet. És sense dubtes l’activitat que ha tingut més continuïtat.

Han passat grans entrenadors pel col.legi (Gloria, Laura, Fran, Enric etc…). Menció apart mereix Jose, que es el coordina el Bàsquet al OAM de Godella. Jose sempre ha donat tot tipus de facilitats en quant a l’organització d’aquesta activitat. Moltes gràcies.

Actualment, hi han xiquets i xiquetes que van començar a jugar a bàsquet al Barranquet i que continuen jugant a gran nivell en Godella: Josep, Paula, Andreu, Andrea, Sofia, Oscar, Juanjo, Paco (que perdonen si em deixe algun).

Durant els primers anys l’activitat consistia en entrenar dos dies per setmana i, de tant en tant, s’organitzava algun partit amistós. Des de fa uns anys el Barranquet participa en els Jocs Esportius que organitza el OAM de Godella. Aquestos Jocs són una sèrie de competicions on participen Col.legis i Clubs Esportius de les comarques de l’Horta Nord i del Camp del Túria. En particular, de Godella participen Sagrado Corazón, EPLA, OAM i Barranquet

Aquestes lligues estan dividides en categories per edats: Prebenjamí (que correspons als xiquets de primer i segon d’infantil), Benjamí (tercer i quart) i Aleví (cinqué i sisé). Enguany al Barranquet hi han 30 xiquets i xiquetes apuntats al bàsquet. Que hi siguen 30 és una quantitat molt elevada si pensem que al Barranquet hi ha un grup per curs. La proporció dels que juguen bàsquet en el barranquet és molt més elevada que, per exemple, als altres col.legis de Godella. Dels 30, 16 són de cinqué i sisé, 7 són de tercer i quart i 7 són de primer i segon. Hi han prou per a fer un equip d’aleví però no hi han prou per a fer un equip de benjamí i un altre de prebenjamí. La solució va ser juntar-los i fer un altre equip, de 14, de benjamí. Amb açò el que pasa es que alguns xiquet estan en una lliga on hi ha gent fins a tres anys més majors que ells i açò és nota, i molt. Aquest problema ja l’han tingut anys anteriors els que ara son alevins. Ara estan en una grup on els demés son d’una edat semblant a ells i el resultat de la llavor que s’ha anant sembrant es veu. Recorde un partit de l’any passat on estaven jugant amb les xiquetes de l’OAM que els treien dos pams. Alguna va quedar desesperada per la lluita d’algun jugador del Barranquet.

DSC_0057

bbarranquet
abarranquet

La classificació actual del benjamí es la següent. Com ja hem comentat abans, estan jugant en gent de tercer i quant i els resultats no són bons. El seu objectiu és disfrutar entrenant i aprendre, els fruits ja vindran.

Classificació Benjamí
Jugats– Guanyats– Perduts— Punts a favor i contra +/- Pts.
1 L´ELIANA 3 3 0 180 : 40 140 6
2 CAMP DE TURIA A 4 2 2 89 : 108 -19 6
3 LA POBLA A 2 1 1 62 : 81 -19 3
4 BARRANQUET 3 0 3 16 : 118 -102 3

La classificació dels alevins és prou millor. Han guanyat tots els partits exceptuant el OAM (tots de sisé) els quals són molt superiors a nosaltres.

Hem guanyat al LLiria amb claritat (66-15 i 24-75), al Bétera els vam guanyar en un partit més disputat (50-31) i vam perdre clarament amb l’OAM (14-64).

Classificació Aleví
Jugats– Guanyats– Perduts– Punts a favor i contra +/- Pts.
1 OAM A 4 4 0 219 : 18 201 8
2 BARRANQUET 4 3 1 205 : 134 71 7
3 BETERA 4 1 3 106 : 187 -30 4
4 LLIRIA B 4 0 4 44 : 235 -191 4

From → Barranquet, Basquet

2 comentaris
  1. vinyals permalink

    Paco: definitivament, molt bona entrá.

  2. vinyals permalink

    La verdad es que la forma en que se ha llevado el baloncesto desde el inicio ha sido intachable.Todos los entrenadores que han pasado por el barranquet han sido muy buenos especialmente: en sus cualidades humanas; en el trato con los nanos, en sus comportamientos en los partidos, en resumen su filosofía hacia la actividad y la competición.
    Creo que en esto ha sido determinante el trabajo de quien selecciona y distribuye los técnicos.
    Con esta filosofía Godella, en el plazo de 10 15 años tendrá una de las mejores escuelas de basquet de la comunidad.

    Pero, por favor, que pinten las rallas, a estas alturas ya no se de quien depende, pero si después de navidades no están pintadas, yooooooo, yoooo mismo y quien me ayude las pintaremos.
    Bon nadal

Deixa un comentari