Skip to content

El Bloc de la Font de la Figuera commemora els 150 anys de l’arribada del tren reivindicant el seu retorn

by a 17 Juny 2010

El 1985 es va celebrar el 125 aniversari amb una màquina de vapor

Hui 16 de juny es compleixen 150 anys des que el tren va arribar a la Font de la Figuera, efemeride que ha estat recordat des del Bloc i que s’ha aprofitat per reivindicar el retorn a la localitat d’este mitjà de transport. Des de la formació nacionalista s’afirma que és “dolorós” que actualment el tren no arribe a la Font de la Figuera, mentre que el poble “a poc a poc va perdent la vida per les moltes ferides que travessen el seu terme (AVE, Gasoducte, autovia, transvasament…) i per la falta d’eixe cor que bategava al seu si impulsat per carbó, gasoil o electricitat”.

El Bloc ha criticat que hi ha “falta d’empenta i d’iniciativa de l’ajuntament i d’un alcalde incapaç de liderar la reivindicació de la principal artèria que li ha donat vida al nostre poble”. Els nacionalistes afirmen que des d’esta formació “fem tot allo que puguem”, així han recordat que el passat 29 d’abril es va presentar una moció al ple on tots els grups polítics van assumir la reivindicació per unanimitat” i per tant recorden la responsabilitat de l’alcalde, Santiago Micó (PP), de liderar esta iniciativa.

Dins estos 150 anys el Bloc reivindica el paper que ha complit el tren, així recorden que “la font de la plaça major, que està present en el nostre escut, va ser construïda per la companyia ferroviaria”. A més apunten que José Jiménez, en el llibre sobre la banda de música ‘la Lira Fontfiguerense‘, afirma que l’embrió de la música de la banda del poble van ser els treballadors estrangers que van fer les vies en la dècada del 1860.

Entre altres també han rememorat que ara fa just 25 anys, el 16 de juny de 1985, la banda de música, les reines de festes, i “el poble de la Font de la Figuera per complet” festejava el 125 aniversari e l’arribada del tren amb una escenografia que a comptar amb màquina de vapor fent una parada a l’estació, i entre la música i aplaudiments es va descobrir una placa commemorativa de l’efemèride.

Anuncis
Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: