Skip to content

Presentació llibre a la Font de la Figuera

by a 12 febrer 2010

“Ser viatger en la terra on hom va nàixer és una sort que cal aprofitar, viure en ella i arrelar una família és un privilegi, però mirar el teu poble amb estima, és tota una obligació.”

Spectrum…

Aspectes, imatges que, com a viatger, intente descobrir de llocs coneguts per tots; em sent turista afalagat per uns paisatges que conec des de menut i que no deixen de sorprendre’m.

Alguns camins, encara tenen la pols que el meu record alça, de quan jo era un menut i alguns recessos mantenen la tebiesa de passions adolescents; el soroll de dies de Pasqua encara sembla present als llogarets que visite, com si el temps em demanara la pròpia instantània…

Imatges…

El cruixir fred d’aquelles nevades entranyables, l’olor hivernal a matança de porc pels carrers, aleshores de terra…

No caben en un llibre tots els paisatges, ni tots els instants de llum, d’humanitat que tenim,  per què són infinits, i a cada amanéixer , en cada estació de l’any, la visió de l’entorn és una fotografia diferent, alguna cosa que suma en la nostra ment i que fa, curiosament, que mai canse.

No hi ha hagut espai material per a incloure més del que tenim en aquestes pàgines: les gatxamigues, el “Cristo”, el “Corpus”, els gaspatxos, els nostres cellers, “Tasca”, el “Moreral”, el “Moro”, el “Sierro”, la “Perdiguera”, la “Felipa”, “l’Escudero”, el “Barranc Bacorero”, “Tobales”, la “Redonda”, el “Camí Fondo”, “María Segura”, la “Casa Nova”, el “Túnel”, “l’Alt de Mariaga”; la “Foia”, la “Font del vint-i-u” “Sant Domingo”, el “Caicó”, les nits estrellades de gener… i quantes coses més!

El present i el passat plegats en unes fotografies que volen ser document, escriptura i acta dels primers anys del segle XXI, però també el reflex d’un sentiment d’amor per totes les coses nostres i la recerca de la bellesa que el nostre poble té, puix res s’inventa on tot està.

La Font de la Figuera,  13 de gener de 2010.

Manuel Asensi i Calabuig

Pagina del autor

http://www.fotoasensi.com/
Anuncis
5 comentaris
 1. Carles Ferrer permalink

  Estimat amic, estic buscant referències Mariaga per ajustar la toponimia en un treball d’arqueologia sobre la Bastida de les Alcusses. Sabries dir-me exactament que és l’Alt de Mariaga (es tot el conjunt montanyos de Capurutxo i Silla?

  Ens apareix a un text de 1928.

  Gràcies

 2. Paco Arandiga permalink

  Jo no ho sé però he passat la pregunta a gent que controla més el tema. A vorer si tenim resposta.

 3. Adolfo permalink

  Jo volia comentar, sobre el descobriment d’una terra que fa bons vins al Pais Valencià. El Priorat Valencia (Fontanars, La Font…)

 4. Vicent Biosca permalink

  Si aneu des de la Font cap a l’encreuament amb l’autovia d’Alacant passareu per una partida anomenada “la foia”, que és on hi han dues gasolineres (Shell) i un restaurant (el paso de los elefantes), després enfilareu cap amunt i uns 500 metres abans de deixar la provincia de València i entrar en la d’Alacant veureu uns pins a l’esquerra de la carretera, això és Mariaga. Justament per baix d’ací hi ha un tunel per on passava el tren i que era conegut com el tunel de Mariaga. Sembla ser que eixe tunel (que ara es pot creuar caminant) va a tornar-se a aprofitar per a que passe l’AVE

 5. Agustí R permalink

  Anava a contestar’t quan se m’ha avançat Vicent… efectivament, tal com ell diu Mariaga és el nom que rep la zona al sud de la Foia, nom molt popular pel famós Tunel de Mariaga, ara en desús (-i contrariamant al que pensa en vicent, crec -encara que no ho sé del cert- seguirà en desús ja que l’ave passarà per l’actual tunel de la Casa l’Àngel, i la nova doble via electrificada, que anava projectada per a detroçar-nos del tot el caicó i el barranc del saltador, al remat crec que anirà cap a l’Ensina, però per la vora de ponent de la Casa Real… )
  Bé el cas és que tractant de contestar a Carls (tots els camins duen a Roma he Carls!) Mariaga fa referència a una partida concreta, i no te rés a veure amb el Capurutxo etc., que tenen entitat pròpia…
  Ara mateix no recorde des de quan la tenim documentada, però almenys dels segle XIX… No sé l’origen ni altres dades, però segurament (i ja em sap greu optar per desfer misteris), potser que fora similar a Maisegura o Maria Segura.. és a dir nom de persona … tot i que Maria Ga (?) … no té massa sentit (de Maria Garcia???)… No ho sé…. si algú en sap més que ho manifeste…
  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: