Skip to content

Goethe i l’STEPV

by a 23 Desembre 2009

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament és el sindicat més fort dels mestres valencians. I per això mateix s’ha distingit en la crítica al conseller Font de Mora i a les seues excentricitats. Ara ho pagarà. La Generalitat Valenciana ha decidit de negar-li tots els drets que tenia com a força sindical. O siga que l’ha bandejat, literalment, dels pressupostos de l’any vinent. Les ajudes que normalment, com tots els sindicats, rebia per raó de les seues activitats de formació o de representació han desaparegut. Simplement.

Amb això el govern valencià ha tornat a demostrar la seua ignorància de les regles democràtiques més elementals. Un govern, siga quin siga, gestiona l’espai públic que governa, però no n’és l’amo. En democràcia hi ha uns mínims que cal complir, i la persecució d’una organització sindical perquè no li segueix la corda és simplement una aberració. Especialment perquè els diners que li pertoquen provenen del conjunt de la població i no de les butxaques dels consellers. Conjunt en què és evident que hi ha molts seguidors del sindicat, altrament no tindria la representació que té.

Els meus impostos, per exemple, preferesc mil vegades més que servesquen per mantenir l’STEPV que no per costejar la Copa Amèrica. I ja entenc que això no és així de literal. Precisament perquè ho entenc, confie que el govern, el meu, no faça mai una gestió tan descarada dels diners de tothom com la que fa el govern valencià. Precisament perquè, si entenc que els meus impostos no poden servir únicament per a sufragar els meus, espere la lògica correspondència.

Goethe va dir fa molt i molt que manar era fàcil. Que la cosa difícil era governar. Pocs exemples deuen haver il·lustrat més clarament aquesta sentència que el del govern valencià.

Trobat a Vilaweb

Anuncis

From → València

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: