Skip to content

Nou diari digital a l’Horta

by a 30 Novembre 2009

Mai en la història s’ha llegit tanta premsa com en l’actualitat però, alhora, es diu que mai els mitjans de comunicació clàssics havien travessat una crisi com la que ara pateixen. Esta difícil equació es produeix al llarg de tot el món occidental i el nostre territori no és estrany a ella: sembla que el periodisme, tal com l’havíem conegut fins ara, ha tocat a la fi. Però, com serà el nou periodisme que ha de vindre? Cal dir també que a la nostres terres, vivim temps convulsos. Després d’un període d’aparent bonança, els valencians estem patint l’altra crisi, i segons totes les dades, d’una manera més intensa que la majoria dels nostres veïns. De la mateixa manera, l’ombra de la corrupció ha planat durant els darrers mesos sobre algunes de les nostres autoritats, i a hores d’ara, les institucions no han recuperat el to per acarar la difícil situació que patim. Una situació que per tant, també sembla assenyalar que podem estar davant d’un canvi de cicle.

Enmig d’eixe context, i a la comarca de l’Horta, naix hui
l’Informatiu, un nou diari que pretén oferir una nova proposta per a uns temps que canvien per a la premsa, i narrar i ajudar a entendre allò que ocorre a la nostra geografia. Una proposta modesta en recursos comparada als gran mitjans, però alhora ambiciosa i il•lusionada davant dels nous horitzons que s’obrin per a la comunicació. Una proposta que, més que recordar als lectors el que ha passat, tractarà d’ajudar-los a entendre per què ha succeït; més que col•lapsar-los amb una enorme quantitat de notícies, apostarà per la qualitat amb què contarà les que trie; i tot, alhora, amb l’ull posat a la proximitat, i deixant al mateix temps una finestra oberta perquè especialistes de tot el món, ens ajuden a entendre les realitats llunyanes o properes, que moltes voltes ens arriben distorsionades.

Eixe és l’objectiu fonamental de l’Informatiu, i al voltant d’ell s’ha reunit un nombrós grup de periodistes valencians entre els quals es barregen il•lustres veterans amb figures més joves que destaquen en altres mitjans i que ací oferiran la seua visió per a entendre millor la nostra realitat. Sandra Capsir, Xelo Lluesma o Andrés Verdeguer entre d’altres, seguiran l’actualitat dels nostres pobles i ciutats; mentre que signatures com les de Víctor Maceda,Francesc Mompó i Valls, J.J. Pérez Benlloch, Ignasi Muñoz, Concha Raga, Vicent Baydal, Manuel Jardí, Josep Beltrí, Julià Álvaro, Jose Penalba, Pau Caparrós, Sergi Pitarch, Magda R. Broch, Sergi Tarín, Rafa Marí o Juan Enrique Tur analitzaran de dilluns a divendres l’actualitat valenciana. I tots ells ajudats per la col•laboració de figures de la nostra cultura com els músics Pau Alabajos, Jorge Martí i Miguel Ángel Escrivá, o els polifacètics Paco Gisbert i Samuel Sebastià, que ampliaran la mirada també al món de la cultura; sense oblidar els esports, comandats per Julio Gómez, Nadia Tronchoni, Rafa Ordoñez, Ricardo Burriel, Víctor Orta, Carlos Ayats, Pascual Calabuig i Ximo Marco els quals ens posaran al corrent de tot el que ocórrega al voltant dels nostres equips i esportistes més destacats. I tot, cal dir-ho, emmarcat en un disseny gràfic realitzat amb l’ajuda del gran Tomás Gorría i enllestit gràcies a l’enorme treball tècnic de Marcos Aguilar y José María Freire a Mavitec.

Gràcies a tots ells, al seu esforç i a la seua fe en este projecte, naix hui l’Informatiu. Esperem que els agrade.

Anuncis

From → València

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: