Skip to content

Transfuguisme i hipocresia

by a 16 Setembre 2009

La moció de censura que, amb tota seguretat, es votarà a l’ajuntament de Benidorm ha alçat una polseguera d’àmbit estatal gràcies a la qual comprovem les diferents vares de mesurar que gasten els polítics del PP en funció de la seua conveniència puntual. La direcció nacional del PP, encapçalada per Mariano Rajoy, està armant la mundial sobre este tema, declarant mort el pacte antitransfugisme i profetitzant tota mena de mals per a la democràcia per culpa de la més que reprovable maniobra de la capital del turisme.

L’hemeroteca, com quasi sempre en estos casos, fa molt de mal. Levante i Información han rescatat una notícia de l’any 1991 en la qual es veu Rajoy junt a Zaplana justificant el marujazo amb el mateix argument que empra el PSOE en 2009: la ingovernabilitat del municipi… Allà se’ls veu als dos, amb quasi vint anys menys intentant dissimiular l’alegria del qui es veu ben a prop del poder i apel·lant a la responsabilitat per transvestir d’ètica una maniobra que no va ser més que una compra, com qui va al supermercat i demana dos quilos de xulles.

El PSOE de Benidorm ha contestat d’una forma cridanera: renuncia a presentar la moció de censura si dimiteixen els alcaldes de Dénia, la Vila Joiosa i la Vall de Laguar, tots ells en mans del PP gràcies a trànsfugues del PSOE i d’ERPV. Preguntat per este envit, Camps, que estava de visita a Benidorm, va contestar com en ell és habitual: parlant d’una altra cosa, ja siga de l’edifici que s’estava inaugurant o de l’oratge, tant fa. Malgrat l’evasiva resposta, en el seu menyspreu als periodistes hi havia una contestació prístina:

tant li fa que el PP tinga cinc casos com el de Benidorm, que el que es tracta no és de salvar l’ètica i la democràcia, sinó el poder. Ni més ni menys.

Si el PP, i també el PSOE, tingueren tanta cura per l’ètica democràtica haurien d’afanyar-se a aplicar, per exemple, la sentència de Silla. En aquell ajuntament una denúncia de Josep Melero, regidor del BLOC,

ha condemnat l’ajuntament a retirar el sou i les competències a un regidor del PP que està donant suport a l’alcalde del PSOE.

Si volen salvar el (poc) prestigi del sistema de partits que comencen a retirar sous i beneficis als trànsfugues. A tots els trànsfugues.

PS: per una vegada Jorge Alarte està al seu lloc, negant qualsevol suport a l’assemblea local del seu partit a Benidorm. Esperarem que esta postura siga la mateixa d’ací a dos anys, quan calga fer les llistes municipals.

L’hemeroteca no enganya. Rajoy estava encantat amb la moció de Zaplana l’any 1991. La pàgina és de l’hemeroteca d’Información.

Xavi Bellot

Anuncis

From → València

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: