Skip to content

EL BLOC PROPOSA EN LES CORTS AJUDAR EL SECTOR VALENCIÀ DEL VI

by a 11 Setembre 2009

El diputat del BLOC Josep Maria Pañella ha presentat una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes perquè el govern valencià dissenye un pla global de comercialització del vi del País Valencià i que es facen mesures “encaminades a la promoció del producte, per a crear una vertadera cultura del vi valencià i que també es faça una promoció turística de les zones productores, com fan i amb molts beneficis per al sector en altres autonomies”.
Segons el diputat valencianista, “el País Valencià té en l’actualitat 80.000 hectàrees de vinyes, el que suposa el 8% de la producció de tot l’estat. En estos moments, sabem que els dipòsits dels cellers estan molt per damunt d’allò que és habitual per estes dates i els preus del raïm estan entre un 20 i un 30% per davall dels preus de l’any passat, que foren també molt baixos”.

Per tots estos motius, Pañella considera que el govern valencià “ha de prendre mesures urgents per ajudar al sector, on els productors veuen amenaçades les seues rendes pels preus baixos i per la manca de consum i per això també és molt necessari que es promocionen els vins valencians i s’anime al consum dels caldos de la nostra terra, que són de gran qualitat i que, hui per hui, comptem amb quatre denominacions d’orígen al País Valencià”.

Per al BLOC, la promoció turística també passa per promocionar en l’exterior les zones productores de vi, que són zones “molt riques en cultura, en història, en patrimoni, en paratges, en tradicions i en gastronomia i que cal potenciar com a riquesa de la nostra terra”, segons Pañella.

Anuncis
Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: