Skip to content

Explica-li a Camps com millorar el sistema educatiu valencià

by a 8 Mai 2009

obrilaportaEscola Valenciana engega una campanya participativa amb l’objectiu de demanar al president Camps que aposte decididament per un educació plurilingüe, per a que passe de les paraules als fets, de la propaganda a la inversió als centres i als plantejaments amb rigor. Amb aquesta campanya li demanem que atenga 5 raons perquè l’alumnat valencià tinga un 10 en llengües.

Després de tot un curs amb plantejaments sense trellat i confrontament, el conseller Font de Mora ha quedat desacreditat, i és el president el que ha de prendre la iniciativa. Per això et demanem que faces possible aquesta campanya, de la qual ets el màxim protagonista, fent arribat aquest missatge al president així com a d’altres membres del govern valencià.

Com fer-ho?

Postal de la campanya Obri la Porta a les Llengües

Postals físiques:

S’han editat 70.000 postals distribuïdes per les coordinadores comarcals d’Escola Valenciana. Només cal que feu una creueta que indique quin tipus d’usuari de l’ensenyament públic sou, enganxar-li un segell i introduir-la en la bústia.

Postals digitals:

Us proposem dues opcions, i us demanem les enriquiu proposant-ne de noves.

Opció 1. Correu electrònic: es tracta de fer arribar milers de correus als diputats del govern valencià amb responsabilitats en el camp de l’ensenyament, així com als correus genèrics del seu partit. Per evitar ser detectats com a correus massius i que la campanya no arribe als seus destinataris, us demanem seguiu els següents passos:

1 Còpia i pega el missatge

2 Descarrega’t la postal en format PDF i adjunta-la al teu correu

3 Còpia i pega el grup de correus separats entre comes

4 Envia’l amb l’assumpte: Jo com a pare/mare/alumne/alumna/docent/ciutadà li demane que reaccione i ens atenga


Us proposem alguns perfils de persones i grups que podrien fer-li arribar el missatge al president:

afontdemora@corts.es
alicante@pp.es
castellon@pp.es
partidopopular@pp.es
valencia@corts.es
nngg@ppval.org
slinares@corts.es
phernandez@corts.es
casensio@corts.es
rbarrieras@corts.es
scortes@corts.es
ygarcia@corts.es
amiguel@corts.es
vsoria@corts.es
secretaria.presidencia@corts.es

Opció 2. Facebook: en el cercador podeu trobar perfils que per afinitat política poden fer-li arribar el missatge al president. No cal fer-se “amics” d’aquests perfils, només cal enviar un missatge. Us proposem el següent text:

“Com a valencià usuari del sistema educatiu, estic preocupat per la gestió de l’educació pública que està fent el nostre govern. En concret us vull fer arribar les següents que 5 raons perquè l’alumnat tinga un 10 en llengües. Us pregue que feu arribar el següent missatge al president Francisco Camps:

Jo, com a pare us demane que exerciu de bon valencià i president de totes i tots els valencians i atengueu les següents 5 raons perquè l’alumnat valencià tinga un 10 en llengües:

1. Aposteu decididament per millorar la competència en llengües de l’alumnat, desenvolupant els programes d’educació plurilingüe al llarg de tot el sistema educatiu valencià, des de l’educació infantil fins a la universitat. Tothom ha de tenir plaça per a estudiar en valencià, que és l’opció que assegura una formació plurilingüe.

2. Fonamenteu els programes plurilingües partint de l’experiència acumulada de bones pràctiques educatives de més de 25 anys per les escoles valencianes. Apliqueu, a més, mecanismes independents que permeten avaluar els resultats i poder-los, així, millorar.

3. Atengueu les recomanacions derivades de les investigacions fetes per la mateixa Conselleria d’Educació i les universitats valencianes que confirmen que els programes d’ensenyament en valencià i els d’immersió lingüística són els únics que garanteixen plenes competències en les dues llengües oficials, i faciliten l’aprenentatge d’una o més llengües estrangeres. Són els únics que poden denominar-se plurilingües. Per aprendre llengües és millor començar pel valencià.

4. Respecteu i atengueu l’autonomia dels centres educatius, ajudant-los a fer realitat les seues peticions pel que fa als recursos humans, de materials, de formació i econòmics. Passeu de les paraules als fets, la inversió ha d’adreçar-se més als centres i menys a la propaganda.

5. Doteu de forma immediata els centres de professionals trilingües (un mínim de 5 per centre) i assegureu-ne la formació permanent. Sense docents trilingües no hi ha educació plurilingüe. Tots els docents han d’estar capacitats en valencià.”

Anuncis

From → València

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: