Skip to content

Revés de l’Eurocambra als abusos urbanístics a Espanya

by a 27 Març 2009

El Parlament Europeu va condemnar ahir amb duresa “la urbanització massiva” d’Espanya i les seves costes i “la conducta especulativa” i “l’avarícia” de les autoritats locals i regionals. L’Eurocambra va reclamar al Govern “suspendre i revisar” tots els plans urbanístics nous que no respecten els criteris rigorosos de sostenibilitat mediambiental i responsabilitat social.
Els eurodiputats van suggerir a més a la Comissió Europea que suspengui l’entrega de fons europeus a les regions afectades si no es corregeixen aquests greus problemes. L’informe va ser aprovat per una aclaparadora majoria de 349 vots a favor, 110 en contra i 114 abstencions. Els intents dels eurodiputats socialistes i populars espanyols de suavitzar el text van fracassar.

ACUSACIONS MÚTUES
El text alternatiu proposat pel grup popular va ser rebutjat per 393 vots en contra enfront de 126 vots a favor. El text alternatiu socialista encara va obtenir menys suport: 436 vots en contra i 72 vots a favor. Al final, la delegació socialista espanyola es va abstenir en la votació de l’informe finalment aprovat. Posteriorment, el PP i el PSOE es van acusar mútuament de ser responsables del revés polític europeu a Espanya.
Aquesta és la tercera vegada que l’Eurocambra reprova els abusos urbanístics espanyols des del desembre del 2005. En aquesta ocasió, la institució reclama al Govern “una profunda revisió” de tota la legislació relacionada amb urbanisme i que “es deroguin totes les figures legals que afavoreixen l’especulació, com l’agent urbanitzador”

FALTA DE PREPARACIÓ
Els eurodiputats van expressar la seva preocupació per la falta de preparació i capacitat demostrada per les autoritats judicials espanyoles per afrontar el problema i “l’alarmant falta de confiança” dels ciutadans en el sistema judicial espanyol.
L’informe critica de manera especial l’actuació de les autoritats regionals i locals valencianes i de Marbella. L’Eurocambra qüestiona “els mètodes de designació dels agents urbanitzadors i els poders amb fre- qüència excessius atorgats als urbanistes i promotors immobiliaris per part de les autoritats locals, a costa dels ciutadans que resideixen a la zona”.
Els eurodiputats retreuen a la Comissió Europea que ha actuat de manera molt laxa i permissiva i a les autoritats regionals i locals espanyoles que han requalificat el terreny “per al profit econòmic de l’agent urbanitzador i de promotor”. L’informe subratlla que la gravetat de l’actual crisi del sector de la construcció és “culpa de les polítiques urbanístiques insostenibles” impulsades per les autoritats espanyoles.

Anuncis

From → València

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: