Skip to content

les nostres felicitacions, però queda molta feina per fer encara

by a 12 Març 2009

En primer lloc, les nostres felicitacions a totes i tots els components de les Plataformes, a tots els que s’han manifestat, han penjat pancartes, han recollit signatures, han fet i anat a conferències i xarrades, han fet del tractament de residus un plantetjament diferent, mínimament pedagògic, han obert un debat i una reflexió sobre el que “fem” cada dia…

No està tot guanyat, i queda molta feina per fer encara.

Recordeu que en Zarra, després de la visita del Conseller de Medi Ambient (en aquell moment González Pons), va ser canviat. Una més que probable remodelació del Consell podria fer fora al Conseller actual.

No ens pareix correcte el comportament que el Partit Popular ha tingut des del començament d’aquest conflicte que ells crearen. I menys encara el despotisme al que ens té acostumat el grup municipal de La Font de la Figuera.

Nosaltres vam deixar clar a la reunió que convocarem el mateix divendres posterior a l’aparició de la notícia per informar de tot allò que estiguera a les nostres mans que l’ajuntament havia de recolçar el NO, i si era necessària alguna aportació econòmica hauria d’estar allí.
Dilluns següent l’alcalde i la regidora de neteja van tindre una reunió amb GIRSA per tractar la gestió del fem municipal, no el tema de l’abocador (encara que intentaren traure informació)
Eixe mateix dilluns reuniren a tots i totes les afiliades al PP de La Font per informar-los del que sabien, i ja després, al dia següent (dimarts) a la resta del poble, en el teatre, van comentar poca cosa més. En aquell moment considerarem que era precís mostrar unitat front al macro-abocador, encara que a ells els costara prou dir que NO de forma ferma, i li llevaven importància.

Per fi, el NO fou conjunt i anarem endavant, tot i que les despesses que ha pagat (o ha de pagar) l’ajuntament ni tan sols s’han comentat a la resta de l’oposició (és la seua forma de fer les coses)
Açò podria quedar-se ací, però, si tenim en compte que després de la reunió que tingueren els alcaldes de Moixent, La Font de la Figuera i Fontanars, membres de les Plataformes i regidors de medi ambient, amb el Conseller de Medi Ambient passat dimarts, on va dir que no es posaria allí (declaracions que el comprometen, sí, això esperem)
Al nostre alcalde li va faltar temps per cridar a l’ajuntament i que feren bando tota la vesprada per anunciar que el macro-abocador no es faria ni en Moixent ni en La Font. Este home no pensarà que és ell qui ho ha solventat, no penseu? No es plantetjarà de vegades que les coses es poden fer d’altra manera?

Quin “responsable” és capaç d’anunciar una qüestió tan delicada així, primer, sense deixar temps a que fora la Plataforma la que ho comunicara, segon, sense haver-li exigit al Conseller per escrit el seu compromís per escrit, i tercer, si ell no va obrir la boca en tota la reunió, com ho conta com a gestió política? Quin “responsable”!

Amb tota la seua tranquilitat ha fet llevar la pancarta que estava al balcó de l’ajuntament. També és decisió seua. No seria millor esperar? Què volen, que ens confiem? Les pancarte, cartells i demés estaran fins l’últim dia, fins que no siga definitiu. No ens agrada aquesta forma de “responsabilitat”, ni aquesta forma de gestionar la vida i els problemes d’un poble que ja ha estat massa vegades solidari amb la resta (gaseoducte, AVE, autovia,… ) i sense cap compensació a canvi.

És clar que ens queda molt per fer. Molt. Però, encara que podem alegrar-nos perquè les movilitzacions han començat a sortir efecte, no podem creuar-nos de braços i seure a la fresca, per si es gira de llevant…

Vindrà el Conseller a visitar-nos, i ens vendrà el Pla d’Acció Territorial… Ara? Si La Font, Moixent i Fontanars fa molt de temps que existeixen. Més val tard que mai. Però, i si aquest Conseller també se’n va?

Com ja sabeu alguns, la Plataforma va demanar als grups municipals que es poserem en contacte amb els partits que ens representen a les Corts.

Des del BLOC així ho ferem (com ja ferem amb la solicitud de l’estació de tren l’1 de desembre de 2008) i dilluns 9 de març el diputat ENRIC MORERA va presentar a les Corts Valencianes una Proposició No de Llei per a què no s’instal·le cap macro-abocador, es replantge aquesta forma de tractar els residus i les seues plantes. Si aquest acord és pres per tot l’hemicicle, estiga qui estiga ocupant la Conselleria de Medi Ambient açò mai no podrà anar endavant.

És per això que des del BLOC us convidem a què assistiu a la sessió del dia 1 d’abril a les Corts, on es debatrà i es votarà aquesta Proposició (podeu llegir-la en www.bloclafont.wordpress.com)
Encara no sabem el nombre exacte d’invitacions, però aquells que estigueu interessats podeu fer-ho saber a aquest mateix correu.

Esperem que el fruït d’un poble preocupat pel seu futur arribe prompte. Units sempre serem més.

Felicitats, pels avanços i endavant.

Cordialment

Vicent Muñoz Jordà
Portaveu adjunt del grup municipal BLOC a l’ajuntament de La Font de la Figuera

Anuncis

From → No a l'Abocador

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: